Kepta žąsis įdaryta kopūstais

Kepta žąsis įdaryta kopūstais
įdaryta žąsis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žąsis, 1 vienetas
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Pomidorų padažas, 500 gramų
  • Kopūstai, rauginti, 1 kilogramas
  • Kmynai, 1 žiupsnelis
  • Česnakas, 5 skiltelės
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasiruošti prieskonius (druską, pipirus, kmynus, cinamoną ir susmulkintą arba išspaustą česnaką) - viską gerai išmaišyti.
    Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.

  2. Kol žąsis marinuojasi, pasiruošti kopūstus - juos patroškinti apie 40 minučių su pomidorų padažu (galima pagardinti mėgstamais prieskoniais).

  3. Paruoštu kopūstų įdaru prikimšti žąsies vidų.

  4. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
    Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
    200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.

  5. Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Danutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai