Kepta žąsis su obuoliais

Kepta žąsis su obuoliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žąsis
  • Kvapieji pipirai, žirneliai, šviežiai sutrinti, 10 vienetų
  • Kmynai, 1 valgomasis šaukštas
  • Muskatas
  • Obuoliai
  • Druska
  • Obelių aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Žąsis iš išorės ir vidaus įtrinama kmynais, druska ir šviežiai sumaltais pipirais. Paliekama marinuotis per nakt.

  2. Kitą dieną žąsį nuvalyti ir užtarkuoti muskato riešutų. Į žąsies vidų pridėti neluptų, nepjaustytų obuolių. Pjūvį galima susmeigti smeigtukais arba laisvai susiūti.

  3. Paukštį apšlakstyti aliejumi ir dėti į kepimo skardą. Kad sparnai nesudegtų, juos reikia apvynioti folija. Kepama karštoje orkaitėje 2 - 3 valandas. Kai žąsis pagelsta, ją reikia apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis. Jei paukštis ima trukinėti, temperatūrą reikia sumažinti, o žąsį apdengti folija. Žąsis yra iškepusi, kada visai lengvai galima pajudinti šlaunelę, o įdūrus, krūtinėlės mėsa būna minkšta.
    Žąsis pjaustoma prie svečių (kiekvienam atpjaunama po gabalėlį žąsies ir dedama po obuolį).


    Kepta laukinė paukštiena, įdaryta obuoliais, buvo vienas pagrindinių šventinio bajoriško stalo patiekalų.


    Šaltinis: K. B. Brunzienė, J. Kairienė "Velykų vaišės"

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai