Kepta žuvis su rasalu (užpiltinė)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žuvis, jūros, 1 kilogramas
- Alyvuogių aliejus, 50 gramų
- Druska
- Kvietiniai miltai, kepimui, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Apvoliojant miltuose tradiciškai kepame keptuvėje žuvį, iškeptą dedame į indą.
Rasalui (užpylimui) naudosime šiuos ingredientus:
Vanduo 1ltr
Svogunai 2-3 vnt.(pjaustyti grežinėliais)
Lauro lapai 2-3vnt.
Gvazdikėliai 4-5vnt.
Kvepiantieji pipirai 5-8vnt.
Druska, pusė šaukšto
Cukrus,1 šaukštas
Actas,2-3 šaukštai
Rasalo gaminimas:
Užvirti vandenį, sudėti visus ingridientus, virti 5-6 min. Atvėsintu rasalu užpilti žuvį taip,kad apsemtu ir palaikyti šaldytuve 3-5 val.
Žuvis patiekiama šalta su karštomis bulvemis (dar galima apibarsyti mėgstamais žalumynais)
Skanaus !
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-12-22 10:06