Keptas ant grotelių upėtakis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Petražolės, kapotos, 4 valgomieji šaukštai
- Česnakas, laiškiniai, kapoti, 4 valgomieji šaukštai
- Krapai, kapoti, 4 valgomieji šaukštai
- Upėtakis, 1 kilogramas
- Baltieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Žuvį reikia nuskusti ir išskrosti, perpjauti papilvę (tik nenupjauti galvos) ir išvalyti vidurius. Išskrostą žuvį, ikrus ar pienius nuplauti.
Prieskoninius, žalumynus sutrinti su minkštu sviestu, pagardinti druska, pipirais ir šiuo sviesto mišiniu įdaryti žuvis. Į žuvis galima dėti ir ikrų arba pienių.
Kiekvieną žuvį dėti ant aliuminio folijos lakšto (40×40 cm dydžio), priešingus folijos kraštus du kartus užlenkti ir sandariai suspausti.
Žuvis kepti ant medžio anglimis kaitinamos krosnelės grotelių (atstumas nuo ugnies arba kaitinimo elemento - 10 cm) arba orkaitėje. Norint į foliją suvyniotas žuvis išvirti, į puodą pripilti vandens (kad puodo dugne būtų apie 5 cm vandens), sudėti žuvis ir virti uždengtame puode.
» Rašyti komentarą
» Komentarai