Keptas antienos paštetas "Parfe"

Keptas antienos paštetas "Parfe"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Ančių kepenėlės, 400 gramų
  • Obuoliai, 150 gramų
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Obelių aliejus, 50 mililitrų
  • Baltieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 5 gramai
  • Grietinėlė, 35%, 13 %, 100 mililitrų
  • Portveinas, 60 mililitrų
  • Mairūnas, geriau šviežias, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Ančių kepenėles nuplauti ir labai trumpai apkepti (apie 2- 3 min.) aliejuje. Obuolius nulupti apiberti cukrumi ir pakepinti svieste sumaišytam su aliejumi, kol suminkštės. Obuolius ir kepeneles sumalti iki vientisos masės blenderiu. Portveiną pakaitinti, kad liktų apie trečdalis, atvėsinti ir supilti į kepenėles. Suberti druską, pipirus, mairūną ir ,pastoviai plakant, supilti grietinėlę.

  2. Į gilią skardą įpilti vandens. Į ją sustatyti molinius arba stiklinius indelius (atsparius karščiu)i ir supilti paruoštą kepenėlių masę. Pilnų nepilti, nes paštetas iškyla. Skardą dėti į įkaitintą iki 160 °C temperatūros orkaitę ir kepti apie 30 min.



    Tai prancūziškos virtuvės receptas, atkeliavęs ir į Lietuvių dvarą, nes valstiečiams šis produktas buvo prabanga. Žygimanto Augusto laikais baudžiauninkai privalėdavo dvarui pristatyti numatytą kiekį gyvų ančių tarp kitų maisto produktų (grybų, uogų ir t.t.). Tiesa, originale vartojamas tik sviestas, ir jo dedama net 150 gr. Aš pakeičiau sviestą aliejumi. Skonis vis tiek puikus. Kadangi ančių kepenėlių ne visada gaunu, tai išbandžiau receptą ir su kalakuto bei vištos kepenėlėmis. Tikrai skanu!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Almina
» Rašyti komentarą
» Komentarai