Keptas įdarytas karpis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Karpis, 1 kilogramas
- Sviestas, 100 gramų
- Batonas, riekės, 3 vienetai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Petražolės, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Džiūvėsėliai
- Druska
- Muskatas
- Kalendra
- Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Iš karpio vidaus organai ištraukiami pro pakaklę. Mėsa išplėšiama nepažeidžiant stuburo ir odos. Mėsa sumalama, sudedamas piene išmirkytas nuspaustas batonas, svieste pakepintos prieskoninės daržovės, įmušamas kiaušinis, įberiama prieskonių, druskos. Viskas išmaišoma, išsukama, atskiedžiama grietinėle, ir tos masės prikemšamas karpis. Įdarytas karpis dedamas į sviestu išteptą keptuvą, apibarstomas džiūvėsėliais, įpilama truputis vandens. Kepama orkaitėje. Įdarytas karpis tiekiamas pusdubenyje, apibarstytas petražolių lapeliais, pašlakstytas sultiniu, kuriame kepė. Su juo tiekiama keptų bulvių, šviežių daržovių salotų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-09-26 21:34
o grietine kam?
2009-04-09 15:11
KAM TIE DZIUVESIAI ANT VIRSAUS?
2016-12-18 22:24