Keptas kalakutas

Keptas kalakutas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kalakutiena, 1 vienetas
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Slyvos, džiovintos, 1 kilogramas
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Druska
  • Kiaulienos lašiniai
  • Petražolės
Gaminimo instrukcija:

Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.

» Rašyti komentarą
» Komentarai