Keptas kalakutas
Akcijos:
                    
                        Rodyti
                        
                        akcijas
                    
                    
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        ?
                            
                        
                    - Kalakutiena, 1 vienetas
 - Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
 - Slyvos, džiovintos, 1 kilogramas
 - Cukrus, 1 stiklinė
 - Druska
 - Kiaulienos lašiniai
 - Petražolės
 
                    Gaminimo instrukcija:
                                            
                                                        Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
            » Rašyti komentarą
        
        
                » Komentarai