Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše.
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kalakutiena, 4-5 kg, 1 vienetas
- Prieskoniai, prieskoninių daržovių mišinys, 60 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Bulvės, košė, 0.6 kilogramo
- Baravykai, džiovinti, 200 gramų
- Svogūnai, 3 vienetai
- Sviestas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kmynai, 1 žiupsnelis
- Muskatas, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Kalakutą nuplauti, nusausinti ir įtrinti iš vidaus ir išorės druska, sumaišyta su prieskoninių daržovių mišiniu, į vidų sudėti bulvių įdarą.
Įdarui:
smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai