Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše

Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše
Keptas kalakutas įdarytas bulvių koše.
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kalakutiena, 4-5 kg, 1 vienetas
  • Prieskoniai, prieskoninių daržovių mišinys, 60 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Bulvės, košė, 0.6 kilogramo
  • Baravykai, džiovinti, 200 gramų
  • Svogūnai, 3 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kmynai, 1 žiupsnelis
  • Muskatas, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kalakutą nuplauti, nusausinti ir įtrinti iš vidaus ir išorės druska, sumaišyta su prieskoninių daržovių mišiniu, į vidų sudėti bulvių įdarą.

  2. Įdarui:
    smulkiai supjaustytus svogūnus apkepti svieste, sumaišyti su bulvių koše, sudėti susmulkintus baravykus (arba džiovintus baravykus), išvirtus ir susmulkintus kiaušinius, sumaltus prieskonius (kmynai, muskatas), sviestą, pasūdyti ir gerai išmaišyti, kad masė būtų puri,

  3. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
    Skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
    200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.

  4. Skanaus!

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Danutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai