Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
- Kalakutiena, 5-6 kg, 1 vienetas
- Česnakas, 1 galva
- Druska, 1 saujelė
- Pipirai, juodieji, 1 žiupsnelis
- Ryžiai, 2*125 g, 2 pakeliai
- Ciberžolė, 1 žiupsnelis
- Majonezas, 500 gramų
- Prieskoniai, persilado, 1 arbatinis šaukštelis
- Vaisiai, džiovinti abrikosai, slyvos, obuoliai ir pan., 150 gramų
- Prieskoniai, ryžių, 20 gramų
Į 250 g majonezo sudėti druską, juoduosius pipirus, persilado prieskonius, sumulkintą česnaką ir viską gerai išmaišyti. Paruoštu marinatu ištrinti kalakutą iš išorės ir iš vidaus. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve (šaltoje vietoje).
Išvirti du pakelius ryžių (su trupučiu druskos). Į išvirtus ryžius suberti ciberžolę, ryžių prieskonius, susmulkintus džiovintus vaisius (nuplikytus karštu vandeniu), viską išmaišyti, sudėti likusį majonezą, išmaišyti. Įdaras paruoštas.
Paruoštu įdaru prikimšti kalakuto vidų. Kalakuto kojas galima surišti, kad iškepęs paukštis būti išvaizdesnis.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, kepimo skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.P.S. Šventiniais pietumis galėsite sočiai pavaišinti ir nustebinti 15-20 svečių.
2017-12-11 14:56