Keptas kiškis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiškiena, marinuota, 800 gramų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Taukai (kiaulių), tirpinti, 0.5 stiklinės
- Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Petražolės, 1 vienetas
- Duona, džiūvesėliai
- Juodieji pipirai
- Kadagio uogos
- Mairūnas
- Muskatas
Gaminimo instrukcija:
Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės ir kepama orkaitėje apie 1 val., dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu (arba aptepama grietine). Iškeptas kiškis pjaustomas gabalais, sudedamas į pašildytą pusdubenį taip, lyg būtų nepjaustytas, apibarstomas prieskoniniais žalumynais ar juodos duonos džiūvėsėliais ir pašlakstomas sviestu ar iškoštu padažu, kuriame kepė.
Atskirai tiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košės, karštų troškintų burokėlių, raudongūžių salotų, bruknių uogienės arba marinuotų vaisių.
» Rašyti komentarą
» Komentarai