Keptas rūkytas kumpis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Lauro lapai, lapeliai, 6 vienetai
- Kiauliena, kumpis, rūkytas, 5 kilogramai
- Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
- Išrūgos, 3 litrai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, 1 vienetas
- Pipirai, juodieji, 8 vienetai
- Pipirai, kvapnieji, 8 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.
» Rašyti komentarą
» Komentarai