Keptas rūkytas kumpis

Keptas rūkytas kumpis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lauro lapai, lapeliai, 6 vienetai
  • Kiauliena, kumpis, rūkytas, 5 kilogramai
  • Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
  • Išrūgos, 3 litrai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Česnakas, 1 vienetas
  • Pipirai, juodieji, 8 vienetai
  • Pipirai, kvapnieji, 8 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Rūkytą kumpį 12 valandų pamerkite į išrūgas arba parūgštintą vandenį. Išmirkusį kumpį gerai nuplaukite, nusausinkite ir kočėlu iš visų pusių apdaužykite, įtrinkite sutarkuotu česnaku, apiberkite kmynais, o kumpio odą supjaustykite kvadratėliais. Skardą ištepkite riebalais, padėkite kumpį, įpilkite truputį vandens, sudėkite prieskonius ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, dažnai palaistydami. Kepkite 1,5-2 val. Kai kumpis atauš, papuoškite krienais, paruoštais su burokėliais (į krienus įdėkite truputį tirpintos želatinos). Kumpio kaulą apvyniokite smulkiai iškarpytu plonu popieriumi. Aplink kumpį gražiai išdėliokite įvairias daržoves.

» Rašyti komentarą
» Komentarai