Keptas tetervinas

Keptas tetervinas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Tetervinas, 1 vienetas
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Lauro lapai, lapeliai
  • Kadagio uogos
  • Mairūnas
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Kiaulienos lašiniai, švieži, 100 gramų
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Išvirkite marinatą: 1 litras vandens, truputi pipirų ir lauro lapelių, 1 šaukštas acto.
Išdarinėtą teterviną užpilkite šaltu marinatu. Marinatą porą kartų per dieną nupilkite ir užpilkite nauju. Marinavimas priduoda mėsai trapumo, pašalina savotišką laukinių paukščių skonį. Atsižvelgiant į paukščio dydį ir amžių, marinuojama nuo kelių valandų iki 2 dienų. Tada teterviną nusausinkite ir įtrinkite druska su prieskoniais. Prieš kepimą įtrinkite citrinos sultimis, prismaigstykite į raumenis plonai supjaustytų šviežių lašinių- jie priduoda mėsai sultingumo. Užpilkite tirpintu sviestu ir kepkite uždarame keptuve, nuolat palaistydami sviestu. Baigiant kepti, įpilkite 1 stiklinę grietinės ir, laistant, dar pakepkite. Į stalą duokite supjaustytą su kaulais ir taip sudėtą, kad atrodytų sveikas. Užpilkite padažu, papuoškite keptom slyvom ar obuoliais. Prie jo tinka duoti keptų mažų bulvių ir raugintų bruknių su obuoliukais.
Padažas: į atsiradusį skystį, kuriame kepė paukštis, įberkite ir gerai išmaišykite 1 šaukštą miltų, 3-4 šaukštus karšto vandens ar buljono, 0,5 stiklinės grietinės, pagal skonį druskos, rūgšties, prieskonių ir, visą laiką maišydami, užvirkite.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
airija
2009-11-18 15:22
Fazana tai dar ant kelio masina nudeciau, cia airijoj ju pilna, o su tetervinu sunkiau
Anas
2009-04-19 20:53
Siaip augina juos ukininkai..
Kipras
2009-04-19 19:26
tetervinas yra irasytas i raudonoja knyga taigi spreskit patys
edita
2009-02-18 17:07
eik į mišką nusišausi
Audrius
2008-12-05 16:46
is kur ji gauti?