Keptas Tinginys
- Sausainiai, 300 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 1 stiklinė
- Riešutai, smulkinti, 100 gramų
- Juodasis šokoladas, 100 gramų
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
Čia neįprastas tinginio receptas, nes šis tinginys keptas, bet, patikėkit, rezultatas dar geresnis negu įprasto tinginio. O ir ingredientai pigiau išeina :) Taigi pradedam. Sausainius sutrupinam, sumaišom su riešutais ir atidedam į šalį. Šokoladą ištirpiname dubenėlyje drauge su sviestu. Atskirai sumaišome kiaušinius su cukrumi, supilame praaušusią šokolado ir sviesto masę, išmaišom. Sudedam kakavą ir riešutus, išmaišom. Gautą masę supilam ant sausainių, gerai viską sumaišome. 20x30 cm kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir į ją sukrečiame sausainių masę. Masę paspaudžiame, jog pasiskirstytų tolygiai. Šauname į iki 170C įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min (tik ne ilgiau, nes perkepęs pyragas neskanus). Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą, jog sustingtų. Geriausiai palikti per naktį ar bent kokias 3 valandas. Patikėkit, be proto lengvai pagaminamas ir laaabai skanus pyragas. Esu dariusi ir be riešutų, ir be šokolado, ir vis tiek visi girdavo - sakydavo: čia kaip tinginys, tik dar geriau :) Tad skanaus!
2013-10-30 18:51
2011-04-26 22:36
2011-04-23 10:26
2011-04-07 20:12
2015-10-26 21:18