Keptas triušis garstyčių ir medaus marinate
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Triušiena, 500 gramų
- Bulvės, 6 vienetai
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Prieskoniai, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Ant triušienos užberkite mėgstamų prieskonių, druskos, apšlakstykite aliejumi, kad mėsa taptu drėgnesnė. Atskirame dubenėlyje gerai išmaišykite šaukštą garstyčių ir medaus. Sukrėskite viską ant triušienos, išmaišykite ir palikite valandai kambario temperatūroje.
Bulves perpjaukite pusiau, apšlakstykite citrinu sultimis, kad nepajuoduotų, įberkite druskos, prieskonių ir trumpam palikite.
Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, nes nuo medaus triušis gali prikepti. Išdėliokite triušienos gabaliukus, o į tarpus sudėkite bulves. Į skardą įpilkite šiek tiek vandens, užklokite folija ir kepkite orkaitėje 200°C temp. apie 40 - 60 min. Tada nuimkite foliją ir dar kepkite, kol gražiai paruduos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai