Keptas upėtakis

Keptas upėtakis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Upėtakis, 1 vienetas
  • Citrinų sultys, 3 valgomieji šaukštai
  • Obelių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
  • Bulvės, 1 vienetas
  • Apelsinai, 0.5 vieneto
  • Ridikėliai, 2 vienetai
  • Salotos, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvalytą upėtakį pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais ir druska pagal skonį. Palikti apie 10 min. marinuotis. Kepti apie 8 min., iš abiejų pusių, grilio keptuvėje, įpylus 2 šaukštus "Obelių" aliejau.

  2. Bulves supjaustyti labai plonais griežinėliais ir iškepti nedideliame kiekyje aliejaus.

  3. Salotoms supjaustyti ridikėlius, apelsiną, salotos lapus ir pašlakstyti citrinos sultimis bei "Obelių" aliejumi.

    Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą
» Komentarai