Keptas upėtakis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Upėtakis, 1 vienetas
- Citrinų sultys, 3 valgomieji šaukštai
- Obelių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
- Bulvės, 1 vienetas
- Apelsinai, 0.5 vieneto
- Ridikėliai, 2 vienetai
- Salotos, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 1
Išvalytą upėtakį pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti pipirais ir druska pagal skonį. Palikti apie 10 min. marinuotis. Kepti apie 8 min., iš abiejų pusių, grilio keptuvėje, įpylus 2 šaukštus "Obelių" aliejau.
Bulves supjaustyti labai plonais griežinėliais ir iškepti nedideliame kiekyje aliejaus.
Salotoms supjaustyti ridikėlius, apelsiną, salotos lapus ir pašlakstyti citrinos sultimis bei "Obelių" aliejumi.
Lietuvos bajoriškoje virtuvėje upėtakis buvo viena mėgstamiausių didikų žuvų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai