Keptas upėtakis su daržovių ir kuskuso rizotu

Keptas upėtakis su daržovių ir kuskuso rizotu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Upėtakis, 600 gramų
  • Kuskusas, 400 gramų
  • Žirneliai, žalieji (Bonduelle), 60 gramų
  • Bonduelle California mix, 60 gramų
  • Svogūnai, šalotas, 30 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Sultinys, daržovių, 0.5 litro
  • Sultinys, žuvies, 300 mililitrų
  • Vynas, sausas, baltas, 150 mililitrų
  • Sūris, parmezano (tarkuotas), 50 gramų
  • Mėta, šviežios (šakelė), 1 vienetas
  • Džiovintas raudonėlis, šakelė, 1 vienetas
  • Petražolės, šakelė, 1 vienetas
  • Citrinos, 3 vienetai
  • Aliejus, 60 gramų
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Pipirai, juodieji ir baltieji
Gaminimo instrukcija:
  1. Kuskuso rizoto paruošimas: kubeliais supjaustytus šaloto svogūnus lengvai apkepti svieste ir įpilti baltą sausą vyną, nugarinti. Nugarinus vyną sudėti išvirtą kuskusą bei žalius žirnelius ir šaldytų „California“ daržovių mišinį. Viską užpilti sultiniu (nedideliu kiekiu) ir užvirti. Į paruoštą rizotą įdėti šviežio sviesto bei tarkuoto parmezano sūrio. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Kruopščiai išmaišyti.

  2. Upėtakio paruošimas: nuvalytą ir nuplautą žuvį pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir susmulkintais česnakais. Iš balto vyno, citrinos sulčių ir aliejaus paruošti marinatą. Užpilti juo žuvį ir palikti šaldytuve 6 valandoms. Išimti žuvį, pašalinti marinato perteklių, pasūdyti, pabarstyti pipirais, apibarstyti miltais ir apkepti iki auksinės spalvos.

  3. Padažo paruošimas: iškepus žuvį, nupilti aliejaus perteklių, įpilti vyno ir nugarinti. Įpilti žuvies sultinio ir trumpai pavirti. Įdėti sviesto ir virti kol padažas įgaus atitinkamą konsistenciją. Pagardinti pagal skonį druska, pipirais ir citrinų sultimis.
    Iškeptą upėtakį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Bonduelle
» Rašyti komentarą
» Komentarai