Keptas veršienos kumpis su obuoliais

Keptas veršienos kumpis su obuoliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Veršiena, kumpis, 3 kilogramai
  • Obuoliai, rūgščių, 10 vienetų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kmynai, 1 valgomasis šaukštas
  • Kvapieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapai, lapeliai, 6 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Druska, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Druską sumaišykite su maltais pipirais ir įtrinkite veršienos kumpį. Po to kumpį 3 val. mirkykite nedideliame kiekyje parūgštintame vandenyje, retkarčiais pavartykite. Išmirkusį kumpį keliose vietose giliai įpjaukite ir prikiškite sviesto. Sutarkuokite svogūną, išspauskite sultis ir užpilkite ant kumpio, sudėkite lauro lapelius, pabarstykite kmynais ir kepkite orkaitėje tame pačiame vandenyje, kur mirko mėsa. Kepkite apie 1,5 val. retkarčiais palaistydami.
Švarius obuolius pamirkykite parūgštintame vandenyje, aptepkite sviestu ir, pridengę kepimo popieriumi, iškepkite. Juos dėkite aplink iškepusį kumpį, palaistykite sultiniu, kuriame kepė kumpis, pabarstykite kmynais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai