Kepti inkstai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaulės inkstai, 500 gramų
- Krakmolas, kukurūzų, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Žalumynai, 1 valgomasis šaukštas
- Salierai, 250 gramų
- Svogūnai, laiškai, pjaustyti, 1 sauja
- Konjakas
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Inkstai perpjaunami išilgai, pašalinus kanalėlius, gerai perplaunami ir supjaustomi plonais griežinėliais. Tokiais pat griežinėliais supjaustomi salierai bei svogūnai. Daržovės 5 min. pakepinamos įkaitintame aliejuje, po to sustumiamos prie krašto, inkstai pavoliojami miltuose ir, įdėjus grūsto česnako, įpylus konjako, toje pačioje keptuvėje apkepinami. Kad inkstai būtų minkšti, juos reikia kepti ant didelės ugnies tik 1 min. Likus 2 min. iki kepimo pabaigos, sudedami prieskoniniai žalumynai. Valgis paduodamas tuoj pat su biria ryžių koše.
» Rašyti komentarą
» Komentarai