Kepti kiaulių kulniukai (karka)
- Pipirai, juodieji
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Garstyčios, padažas
- Kiauliena, kulniukai, 2 vienetai
- Druska
Jeigu kepsite pilną, nepjaustytą kiaulienos karką - ją reiks pamarinuoti bent 1 dieną. Paprastai po marinavimo, karka paverdama, nes yra didoka, tik po to kepama.
Šis receptas labiau tinka supjaustytiems kulniukams, kurie parduodami parduotuvėse.
Kulniuką pabarstykite druska, pipirais ir ištepkite garstyčiomis. Apibarstykite pjaustytu svogūnu (tam, kad priduotų papildomo aromato). Palaikykite kelias valandas šaldytuve uždengtame inde.
Į kepimo indą paklokite pergamentinį popierių ar foliją, ištepkite aliejumi ar taukais. Sudėkite kulniukus ir juos uždenkite kitu lapu folijos ar popieriaus.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, stebėkite kad nepriliptų popierius, gale nuimkite popierių kad apkeptų. Kepama apie valandą. Jei norite valgyti su bulvėmis, galite jas paruošti ir kepti kartu (žr. žemiau).
Iškepta karka valgoma su: svogūnų ir acto salotomis, pomidorų padažu, juoda duona ar bulvėmis, agurkais ir pomidorais.
Jei kepsite su bulvėmis, jas nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Po to ištrinkite druska, pipirais, šiek tiek kmynų, pomidorų padažu ar majonezu. Bulves dėkite kartu su mėsa. Stenkitės, kad jos kuo mažiau liestūsi su popiriumi ir dugnu,nes prilips.
Skanaus!
2010-09-22 13:51
2010-03-14 17:18
2010-03-14 16:12
2010-02-22 19:10
2024-03-16 11:34