Kepti lakštiniai

Kepti lakštiniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Makaronai, lakštiniai, 200 gramų
  • Kiauliena, liesa, 125 gramai
  • Krakmolas, kukurūzų, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus, 7 valgomieji šaukštai
  • Grybai, virti, 0.5 stiklinės
  • Špinatai, lapeliai, 15 vienetų
  • Rauginti agurkai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Padažui dar reikės: šaukštas prieskoninių žalumynų sriubai, 3 šaukšteliai desertinio vyno, nepilnas šaukštelis druskos, truputį cukraus.

Lakštiniai 5 min. paverdami (jie neturi ištižti), išverčiami į sietą ir apipilami šaltu vandeniu. Mėsa supjaustoma siauromis juostelėmis. Į išleistą 1 šaukšte vandens krakmolą sudedami kiti padažo komponentai.

Pusė nurodyto aliejaus įkaitinama keptuvėje (kol pakvimpa). Gerai nusausėję lakštiniai sukrečiami į didesnį dubenį, išpurenami ir užpilami aliejumi. Po to jie sukrečiami į keptuvę ir joje 3 min. kepami, keptuvę kartkartėmis sukratant. Po to jie nuo ugnies nukeliami. Likusis aliejus taip pat įkaitinamas, į jį sudedama mėsa, grybai, špinatai ir plonais griežinėliais supjaustytas agurkas. Mišinys greitai užkepamas ir dažnai pamaišomas, po to pagardinamas padažu ir patroškinamas, kol pasikeičia mėsos spalva. Išsitroškinęs mišinys sudedamas ant lakštinių. Valgis patiekiamas su daržovėmis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
promas
2010-11-11 14:20
Tikri lietuviški komentarai
ot
2010-06-12 15:49
ot bazaras
Deep
2009-01-19 07:41
Nusisneki zmogau.
(anonimas)
2009-01-18 22:31
kiek zinau kinieciai kiaulienos nevalgo