Keptos bulvės folijoje, žarijose
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kmynai, 50 gramų
- Bulvės, 1 kilogramas
- Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 100 gramų
- Prieskoniai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Patiekalą geriausia gaminti gamtoje, lauže. Patiekalas ypač patinka žvejams ar piknikų mėgėjams.
Jeigu bulvės šviežios, jas tereikia švariai nuplauti, kitas nuskusti. Bulvė perpjaunama per pusę (jei didesnė, mažesnėmis dalimis). Abi dalys apibarstomos bulvių prieskoniais, druska, kmynais. Tarp bulvės puselių įdedama rūkytų lašinukų riekelė. Bulvė susukama į foliją dviem sluoksniais. Paruoštuos bulvės sumetamos į laužą su daug žarijų ir tomis žarijomis užkasamos. Kepama priklausomai nuo žarijų kiekio, apie pusė valandos. Jos turi paruduoti, bet nesudegti. Iškepusios išimamos iš laužo ir valgomos po 5 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-11-25 19:58
labai skanu,nors,nevalgiau
2010-08-11 12:42
vaikams labai patiko. Buvo tinkami valgyti.
2010-02-20 10:41
senoliai-paėme (nešviežia) bulvę,ja perpjaudavo per puse (geriau didesnė) ja išskuobe,prideda smulkiai pjaustytu parūkytu lašinukų sudeda bulvę kaip buvusi ir persmeigia pagaliuku (kad neatsiskirtu) kepama žarijose siulau pabandyt
2010-02-09 01:09
Bulves folijoje labai lengva pasidaryti ir orkaiteje. Vidutinio didumo bulves gerai nuplauti , nusausinti .Deti kiekviena atskirai ant folijos laksto , apibarstyti vegeta gana gausiai ir siek tiek apipilti aliejumi . Sandariai suvynioti i folija . Kepti jau ikaitintoje orkaiteje apie 45 min. (temp. mazdaug 180C -200C). Kai isimsite is orkaites su visa folija deti i lekste , peiliu siek tiek ipjauti isilgai ir is abieju bulves krastu ja siek tiek spusteleti dviem rankom. I atsiverusia duobele deti sviesto , grietines cia jau kas kaip megsta. Atsargiai neapsidekinkit ranku , nes bulve karsta .Paprasta ,pigu ir skanu.
2012-08-02 16:45