Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)

Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, vidutinio dydžio, 6 vienetai
Padažui:
  • Konservuoti pomidorai, trintų, be sėklų ir odelių, 200 gramų
  • Vištienos sultinys, ar 200 ml karšto vandens sumaišyto su 0.5 kubelio vištienos sultinio, 200 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus, 60 mililitrų
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Aitriosios paprikos milteliai, kajeno ar kitų aštrių maltų pipirų, nebūtina, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malta saldžioji raudonoji paprika, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol bulvės suminkštėja. Nereikia pervirti, bulvės turi išlikti šiek tiek kietokos, kad kepant nesusitrintų. Nuo bulvių nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.

  2. Padažas – svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 60 ml alyvuogių aliejaus, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja, tada pagardiname čili pipirų milteliais (ar kitais mėgstamais aštriais pipirų milteliais), saldžiosios raudonosios paprikos milteliais, sudedame miltus, viską išmaišome ir pakepiname pora minučių, kol miltai susijungia su kitais ingredientais. Tada supilame sultinį, trintus pomidorus. Padažą kaitiname ant silpnesnės ugnies, nuolat maišant, kol sutirštėja (~10 min). Pagardiname druska pagal skonį. Jei per sūru galima įberti šiek tiek cukraus. Paliekame padažą atvėsti. Kai atvėsta sutriname blenderiu.

  3. Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname maždaug 1,5 cm saulėgrąžų aliejaus, sudedame bulves, kepiname ~5 min, lėtai, atsargiai pamaišant, po to sumažiname ugnį iki vidutinės ir dar kepiname ~2-3 min, kol bulvės gražiai apskrunda iš visų pusių. Bulves reikėtų keptuvėje kepti dalimis, kad visi gabalėliais gražiai apskrustų. Aš kepiau vidutinio dydžio keptuvėje, paskirsčiusi bulvių kiekį į 5 dalis (5 kepimai). Iškeptas bulves dedame ant popierinio rankšluosčio, po to dedame į lėštę, kurioje serviruosime.

  4. Ant apkeptų bulvių užpilame padažo, prismaigstome medinių pagaliukų, ir patiekame. Skanaus! Prie taip paruoštų bulvių labai tinka pakepintos mažytės pieniškos dešrelės.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai