Keptos bulvės su grybais

Keptos bulvės su grybais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Baravykai, džiovinti, 40 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Pievagrybiai, 750 gramų
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kvapieji pipirai
  • Grietinė, 250 mililitrų
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Petražolės, kapotos, 4 valgomieji šaukštai
  • Sūris, fermentinis, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Džiovintus grybus išmirkyti 1/4 l šilto vandens. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu. Sudėti grybus, supilti vandenį, kuriame mirko grybai, ir 10 minučių patroškinti.
Pievagrybius nuplauti šaltu vandeniu, supjaustyti ir iškart suberti į keptuvę su grybais ir svogūnais. Pagardinti druska ir pipirais, užvirinti, paskui nuvarvinti sietelyje. Grybų nuovirą virti, kol liks 1/8 l skysčio.
Į nuovirą sukrėsti grietinę, užvirinti. Suversti griežinėliais supjaustytas bulves ir 5 minutes pavirti. Pusę bulvių suversti į kepimo formą, apdėti grybais ir pridengti likusiomis bulvėmis.
Kiaušinius suplakti, pamažu supilti grybų nuovirą su grietine, suberti petražoles ir pasūdyti. Bulves užpilti paruoštu plakiniu. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Danguolė
2014-12-14 19:09
Niekam tikęs receptas, kepiau beveik valandą, bet bulvės vistiek liko puskietės, grietinė apkepo viduje sušoko ir skonis tikrai nekažkoks..Veltui sugaištas laikas ir tiek.