Keptos bulvės su grybais
- Baravykai, džiovinti, 40 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Pievagrybiai, 750 gramų
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kvapieji pipirai
- Grietinė, 250 mililitrų
- Bulvės, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Petražolės, kapotos, 4 valgomieji šaukštai
- Sūris, fermentinis, 50 gramų
Džiovintus grybus išmirkyti 1/4 l šilto vandens. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu. Sudėti grybus, supilti vandenį, kuriame mirko grybai, ir 10 minučių patroškinti.
Pievagrybius nuplauti šaltu vandeniu, supjaustyti ir iškart suberti į keptuvę su grybais ir svogūnais. Pagardinti druska ir pipirais, užvirinti, paskui nuvarvinti sietelyje. Grybų nuovirą virti, kol liks 1/8 l skysčio.
Į nuovirą sukrėsti grietinę, užvirinti. Suversti griežinėliais supjaustytas bulves ir 5 minutes pavirti. Pusę bulvių suversti į kepimo formą, apdėti grybais ir pridengti likusiomis bulvėmis.
Kiaušinius suplakti, pamažu supilti grybų nuovirą su grietine, suberti petražoles ir pasūdyti. Bulves užpilti paruoštu plakiniu. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje.
2014-12-14 19:09