Keptos cukinijos su mėtų padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukinija, jaunos, 6 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 12 valgomųjų šaukštų
- Obelių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Vyno actas, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Cukinijas nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir kotelius ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
Kiaušinį suplakite su žiupsneliu druskos. Apvoliokite cukinijų griežinėlius miltuose, paskui - kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
Apkepkite iš abiejų pusių aliejuje su sviestu, kol gražiai pagelsd. Sudėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejus.
Į puodą sudėkite mėtas, suberkite cukrų, supilkite vyno actą ir pakaitinkite iki užvirimo.
Cukinijas sudėkite į lėkšte ir apšlakstykite mėtų padažu.
Šaltinis: Cristine Bier "Gardžiausi cukinijų patiekalai"
» Rašyti komentarą
» Komentarai