Keptos plekšnės

Keptos plekšnės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Plekšnė, išdorotos, 400 gramų
  • Pienas, 1 skiltelė
  • Aliejus
  • Druska
  • Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvalytas ir paruoštas plekšnes pasūdyti ir užpilti pienu. Palaikyti valandą laiko.

  2. Įkaitinti aliejų, kiekvieną plekšnę apvolioti kiaušinių (su druska bei pipirais) plakinyje, tada džiūvėsėliuose arba miltuose bei kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.


    Šaltinis: knyga "Didžioji virėja" (3242 valgių receptų)

    Lietuvos bajorai ir didikai mėgo valgyti riebiai, paukštieną derindavo su laukinių žvėrių mėsa ir dar pridėdavo lašinių, tačiau pasninko metu žuvis būdavo nepakeičiamas patiekalas bajoriškoje virtuvėje.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Natalija
» Rašyti komentarą
» Komentarai