Keptos plekšnės
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Plekšnė, išdorotos, 400 gramų
- Pienas, 1 skiltelė
- Aliejus
- Druska
- Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Išvalytas ir paruoštas plekšnes pasūdyti ir užpilti pienu. Palaikyti valandą laiko.
Įkaitinti aliejų, kiekvieną plekšnę apvolioti kiaušinių (su druska bei pipirais) plakinyje, tada džiūvėsėliuose arba miltuose bei kepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja" (3242 valgių receptų)
Lietuvos bajorai ir didikai mėgo valgyti riebiai, paukštieną derindavo su laukinių žvėrių mėsa ir dar pridėdavo lašinių, tačiau pasninko metu žuvis būdavo nepakeičiamas patiekalas bajoriškoje virtuvėje.
» Rašyti komentarą
» Komentarai