Keptos veršienos šlaunelės
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Veršiena, šlaunelės, 1 kilogramas
- Kiaulienos lašiniai, šviežių ar rūkytų, 100 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Petražolės
- Druska
- Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Lašiniai supjaustomi pailgais ruoželiais ir susmaigstomi į mėsą, įtrintą druska bei pipirais. Kepama karštoje orkaitėje apie 1-2 val., pridėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, įpylus karšto vandens ir sultinio. Jei šakutės lengvai lenda į mėsą ir pasirodo šviesus skystis, vadinasi, kepsnys iškepęs. Per ilgai keptas kepsnys būna sausas.
Galima veršieną su prieskoninėmis daržovėmis ir ištroškinti. Tuomet atvėsusi veršiena supjaustoma griežinėliais. Kiekvienas jų plonai patepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Griežinėliai išdėliojami plokščioje lėkštėje vainiku, į vidurį pridedama žirnelių, papuošiama petražolių ir salotų lapeliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-03-10 18:54