Keptų bananų ir ledų desertas
- Bananai, 3 vienetai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Žalioji citrina, sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Karamelė, padažas ledams, 0.5 stiklinės
- Cinamonas, maltas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Ledai, vaniliniai, 500 mililitrų
- Kokosas, pakepintas
- Migdolai, plokštelės
1. Perpjaukite bananus pusiau, o po to išilgai. (Turėsite 12 gabaliukų.) Sumaišykite margariną arba sviestą ir 1 šaukštelį laimo arba apelsinų sulčių. Gautu mišiniu patepkite visas banano puses.
2. Sudėkite bananus ant grotelių tiesiai virš vidutinės kaitros anglių. Kepkite grilyje neuždengtus 2 minutes; apverskite, po to kepkite dar 2 minutes.
3. Tuo tarpu keptuvėje sumaišykite karamelinį padažą ir likusį 1 šaukštelį laimo arba apelsinų sulčių. Kaitinkite pastoviai maišydami kartu su bananais tiesiai ant anglių, iki pradės burbuliuoti. Sudėkite cinamoną. Įdėkite bananus ir atsargiai išmaišykite, kad jie pasidengtų mišiniu.
4. Patiekdami, sudėkite ledus į 4 desertinius indelius. Šaukštu sudėkite padažą ir bananus ant ledų. Jei norite, pabarstykite kokosu ir/arba migdolais.
2014-02-13 17:50