Keptų paprikų užkandis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Džiūvėsėliai, malti, 5 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Citrinos, 1 vienetas
- Kaparėliai, marinuoti, 5 arbatiniai šaukšteliai
- Česnakas, 3 skiltelės
- Ančiuviai, konservuoti, 3 vienetai
- Alyvuogės, žaliosios, be kauliukų, 6 vienetai
- Paprika, 4 vienetai
- Petražolės, kapotos
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
Gaminimo instrukcija:
Šiam patiekalui naudosime 2 raudonas ir 2 geltonas saldžiąsias paprikas.
Paprikas nuplikome verdančiu vandeniu, nusausiname ir pakepame 200 laipsnių temperatūroje, kol atšoks odelė. Atvėsiname.
Tuomet paprikas perpjauname pusiau, iškrapštome sėklas, nulupame odelę ir padaliname į ketvirčius.
Petražoles, ančiuvius, alyvuoges, kaparėlius ir česnakus smulkiai sukapojame. Nutarkuojame citrinos žievelę ir viską sumaišome su džiūvėsėliais ir 2 šaukštais aliejaus.
Paprikos ketvirčius išdėliojame kepimo inde, ant viršaus sudedame daržovių ir džiūvėsėlių masę, bei apšlakstome likusiu aliejumi. Pagardiname druska ir pipirais.
Kepame 150 laipsnių temperatūroje, apie 10 minučių.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai