Kiaulės galvos vyniotinis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaulės galva, nedidelė, 1 vienetas
- Kiaulės kepenys, 250 gramų
- Batonas, riekės, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Taukai (kiaulių), 2 valgomieji šaukštai
- Morkos, 1 vienetas
- Salierai
- Petražolės
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Druska
- Pomidorai, 1 vienetas
- Agurkai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Nuvalyta kiaulės galva perpjaunama, išimami kaulai, užsiuvamos akių angos ir aplyginama mėsa. Galvos mėsa (paliekant odą), kepenys, išmirkytas ir nuspaustas batonas, riebaluose pakepintas svogūnas sumalami. Į gautą masę įberiama prieskonių ir gerai išmaišoma. Į kiaulės galvos odą sudedama masė, susukama, surišama, galai užsiuvami. Vanduo su prieskoninėmis daržovėmis bei prieskoniais užvirinamas, į jį dedamas vyniotinis ir verdamas 2—3 val. Atšaldytas tame pačiame sultinyje vyniotinis išimamas ir paslegiamas. Tiekiamas supjaustytas, papuoštas pomidorų, agurkų griežinėliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai