Kiauliena su daržovėmis padaže
- Kiaulienos nugarinė, 500 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Paprika, žalioji, 1 vienetas
- Ananasai, marinuoti, 350 gramų
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus, kepimui
- Pomidorų padažas, 0.6 stiklinės
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Aitrioji paprika, milteliai
Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:
1. Akpekam daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Viską sumaišom su padažu.
O dabar smulkiau.
Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.
Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.
Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.
Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.
Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.
Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.
Valgome su virtais ryžiais.
Skanaus!