Kiauliena su daržovėmis padaže

Kiauliena su daržovėmis padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos nugarinė, 500 gramų
  • Morkos, 2 vienetai
  • Paprika, žalioji, 1 vienetas
  • Ananasai, marinuoti, 350 gramų
  • Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
  • Sojos padažas, 3 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, kepimui
  • Pomidorų padažas, 0.6 stiklinės
  • Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Aitrioji paprika, milteliai
Gaminimo instrukcija:

Iš pradžių atrodo, kad sudėtingas patiekalas, bet iš tikrųjų jo gaminimas susideda iš 3 žingsnių:

1. Akpekam daržoves
2. Apkepam mėsą
3. Viską sumaišom su padažu.

O dabar smulkiau.

Kiaulieną supjaustome plonais gabalėliais ir gerai išmušame. Išmuštus gabalėlius dar pasmulkiname, kad gautųsi 2-3 cm dydžio. Apšlakstome sojos padažu ir paliekame marinuotis. Jokių kitų prieskonių daugiau nereikia.

Morkas supjaustome šiaudeliais, papriką - maždaug 2 cm gabaliukais, ananasą - taip pat.

Aliejuje kepinam daržoves. Pirmiausia dedame morkas, po kokių 5 min - papriką ir galiausiai - ananaso gabaliukus. Ilgai kepinti nereikia, kad per daug nesuminkštėtų. Daržovės turėtų būti pakankamai traškios. Atidedame jas į šalį ir kepinam kiaulieną.

Sojos padaže pamarinuotus mėsytės gabalėlius voliojame į 50/50 sumaišytus miltus su krakmolu ir dedam į keptuvę. Ant stiprios ugnies neilgai, vis pavartydami apkepinam.

Kol kepa mėsa, pasigaminam padažą. Į 2/3 stiklinės pomidorų padažo įlašinam citrinos sulčių, dedam čili pipiro miltelių, arba smulkinto šviežio (jeigu aštriai nemėgstate, galite nedėti) bei artipilnį šaukštą cukraus. Išmaišome.

Į keptuvę, kurioje jau baigia kepti mėsa, sudedame apkeptas daržoves, supilam padažiuką bei viską dar keletą minučių patroškiname.

Valgome su virtais ryžiais.

Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai