Kiaulienos kepsneliai su ananasais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiauliena, sprandinė, 1.5 kilogramo
- Ananasai, konservuoti (griežinėliais), 1 skardinė
- Alyvuogės, juodos, 14 vienetų
- Sūris, fermentinis, 300 gramų
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 14
Kiaulienos nugarinę supjaustome kepsneliais (apie 1-1,5 cm storio), pasūdome, pabarstome pipirais ir užpilame kefyru. Paliekame marinuotis (geriausiai per naktį).
Marinuotus kepsnelius apkepame keptuvėje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių po 2 min. Į aliejumi išteptą skardą sudedame apkepintus kepsnelius, ant kiekvieno kepsnelio dedame po griežinėlį ananaso ir į ananaso griežinėlio vidų po alyvuogę. Apibarstome tarkuotu fermentiniu sūrių ir pašauname į įkaitintą iki 200°C temp. orkaitę 20 - 30 min.
Likus 10 min. iki kepimo pabaigos supilame ananasų sultis, kurios liko indelyje ir kepame, kol sūris gražiai apskrus. Papuošiame žalumynais. Aš dar padariau rožes iš bulvių. Skanaus.
» Rašyti komentarą