Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
- Kiauliena, nugarinė, 500 gramų
- Prieskoniai, (mėgstami), 2 valgomieji šaukštai
- Apelsinai, 2 vienetai
- Bulvės, (mažos), 500 gramų
- Pomidorai, 3 vienetai
- Paprika, (didelė), 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Pievagrybiai, 300 gramų
- Sūris, 100 gramų
Mėsą susipjaustom ir suprieskoniuojam mėgstamais priekoniais. Išmušame (turi būti apie 0.5cm. storio). Sudedame į indą (geriau aukštą ir siaurą) ar tiesiog į nedidelį puodą. išspaudžiam apelsino sultis (turi apsmti) ir palaikom apie 3val. (galima ir per naktį).
Mėsą dedame į formą aukštais kraštais, turi tilpti visi kepsniukai, užpilame marinatu (sultimis). Kepame 180°C temp. apie 20min. kol iškepa. Uždedam pjaustyto ar tarkuoto sūrio, palaukiam kol išsilydo.Mėsą dedame į formą aukštais kraštais, turi tilpti visi kepsniukai, užpilame marinatu (sultimis). Kepame 180laipsnių temp. apie 20 min., kol iškepa.
Tuo metu pasiruošiam pievagrybių padažą (snulkiai supjaustome, pakepiname, įmaišome 2v.š. grietinės, pagardinam prieskoniais), išverdame bulvytes, pasiruošiam salotas.Patiekiant padažą galima uždėti iškart ant ką tik ištrauktų kepsniukų. Garnyrą ir salotas renkamės pagal save.
Skanaus,
2015-07-07 15:07