Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu

Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos nugarinė, 1 kilogramas
  • Bulvės, mažos, 1 kilogramas
  • Čiobreliai, šakelės, 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Džiovintas raudonėlis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Petražolės, šakelės, 1 saujelė
  • Brinza sūris, 100 gramų
  • Saulėje džiovinti pomidorai, 100 gramų
  • Obelių aliejus, rapsų, 150 mililitrų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Rauginti kopūstai, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, sviestą ir petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę. Dedame į kepimo rankovę, surišame ir kepame apie 1 val. (pusvalandį kepu 200 °C temperatūroje, po pusvalandžio sumažinu iki 180 - 170 °C).

  2. Išverdu nedideles bulvytes su lupenomis (verdu trumpai, apie 15 min.), nulupu, apibarstau raudonėliu, čiobreliu, aptepu aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos.

  3. Garnyrui puikiai tiko troškinti kopūstai rapsų aliejuje.



    Autorės receptas


    Pasirodo Lietuvos dvaras 19 - 20 a. garsėjo savo sūrinėmis. Šiandien daugelis sūrių tradicijų užmiršta, bet mažosios sūrinės pamažu jas atgaivina. Vienas iš tokių - brinzos sūris. Juo ir įdariau kiaulienos nugarinę. Išties bajoriškas patiekalas :).

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Almina
» Rašyti komentarą
» Komentarai