Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
- Kiaulienos nugarinė, 1 kilogramas
- Bulvės, mažos, 1 kilogramas
- Čiobreliai, šakelės, 1 arbatinis šaukštelis
- Česnakas, 2 skiltelės
- Džiovintas raudonėlis, 1 arbatinis šaukštelis
- Petražolės, šakelės, 1 saujelė
- Brinza sūris, 100 gramų
- Saulėje džiovinti pomidorai, 100 gramų
- Obelių aliejus, rapsų, 150 mililitrų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Rauginti kopūstai, 500 gramų
Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, sviestą ir petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę. Dedame į kepimo rankovę, surišame ir kepame apie 1 val. (pusvalandį kepu 200 °C temperatūroje, po pusvalandžio sumažinu iki 180 - 170 °C).
Išverdu nedideles bulvytes su lupenomis (verdu trumpai, apie 15 min.), nulupu, apibarstau raudonėliu, čiobreliu, aptepu aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos.
Garnyrui puikiai tiko troškinti kopūstai rapsų aliejuje.
Autorės receptas
Pasirodo Lietuvos dvaras 19 - 20 a. garsėjo savo sūrinėmis. Šiandien daugelis sūrių tradicijų užmiršta, bet mažosios sūrinės pamažu jas atgaivina. Vienas iš tokių - brinzos sūris. Juo ir įdariau kiaulienos nugarinę. Išties bajoriškas patiekalas :).