Kiaulienos sprandinės vyniotinis

Kiaulienos sprandinės vyniotinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, sprandinė, 1.2 kilogramo
  • Grybai, 400 gramų
  • Morkos, 2 vienetai
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sprandinė perpjauti, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas, gabalas. Iš visų pusių gardinti druska, pipirais.

  2. Grybus supjaustyti griežineliais. Morkas sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti. Dėti į keptuvę grybus, apkepinti, pridėti morkas, pakepinti 5 minutės. pridėti svogūną, uždaryti dangti ir ant mažos ugnies troškinti apie 10 minutės.

  3. Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėlioti įdarą. Susukti mėsą labai stabdžiai. Dėti į kepimo maišelį,o maišelį gerai suspausti 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius). Dėti į skardą ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valanda. Leisti atvėsti maišelyje ir tada supjaustyti gabalėliais.

  4. Man skanu su salotomis: pomidorai, poras, druska, pipirai. Gardinti alyvuogių aliejumi.
    Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau.
    Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Kristina
» Rašyti komentarą