Kiaušinienė su batonu
- Pienas, 2 stiklinės
- Poras, 50 gramų
- Česnakas, 4 skiltelės
- Kiauliena, kumpis, rūkytas, su lašinukais, kubeliai, 100 gramų
- Batonas, riekės, 4 vienetai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sūris, sutarkuotas, fermentinis, 100 gramų
- Pomidorai, 1 vienetas
- Paprika, 1 vienetas
Batoną išmirkyti stiklinėje pieno. Porą supjaustyti griežinėliais ir truputėlį patroškinti sūdytame vandenyje. Kai suminkštės, supilti į sietelį ir nuvarvinti vandenį. Kiaušinius išplakti su likusia stikline pieno. Sutrintą česnaką pakepinti keptuvėje kartu su kumpio kubeliais. Į išteptą aliejumi formą sluoksniuoti viską taip: dugną pakloti išmirkusiu batonu, sudėti porus, pakepintą mėsytę, ant viršaus supilti plaktus kiaušinius. Viską pašauti į 180-200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 15 min. Tada ant kepinio dedame griežinėliais pjaustytą pomidorą ir riekelėmis supjaustytą papriką. Apibarstome sūrio tarkėmis ir dar pašauname į orkaitę penkioms minutėms.
Prieskonių dėkite kiek kam patinka, bet atsargiai, nes kiaulienos kumpiukas bei česnakas jau ir taip duos sūrumo!
2011-01-05 16:11
2010-03-15 13:27
2009-10-04 12:46
2009-09-22 09:29
2011-09-21 23:10