Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre

Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aliejus, kokoso / alyvuogių, 3 valgomieji šaukštai
  • Miltai, spelta, 2 stiklinės
  • Vanduo, 0.7 stiklinės
  • Druska, 0.75 arbatinio šaukštelio
  • Majonezas, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Sūris, (lydytas), 2 valgomieji šaukštai
  • Sūris, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Svogūnų laiškai, 1 pundelis
  • Skumbrė, šalto rūkymo, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Spelta miltų paplotėlio gamyba: sumaišyti spelta miltus, alyvuogių / kokosų aliejų, druską ir šiltą vandenį. išminkyti tešlą, palikti bent dešimčiai - dvidešimčiai minučių. Po to padalinti į 6 - 8 dalis (priklauso nuo to, kokio dydžio paplotėlių norima). Plonai juos iškočioti. Kepti ant vidutinės ugnies sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Apversti, kai pasirodo besiformuojantys burbuliukai (kepti 1 - 2 min.)
    Taip iškepami 6 - 8 paplotėliai. Receptui reikalingas vienas.

  2. Padažo gamyba: majonezas + lydytas sūrelis + fermentinis sūris. Viską išmaišyti, pašildyti mikrobangų krosnelėje, pamaišyti iki vientisos konsistencijos.

  3. Keptuvėje iškepti kiaušinį, jei norima, kepant pabarstyti druska, pipirais.
    Beveik iškepusį kiaušinį keptuvėje pakelti mentele, po juo pakišti jau iškeptą spelta miltų paplotėlį. Ant viršaus berti susmulkintą skumbrę, svogūno laiškus. Pakepti dar 1 - 2 min.
    Viską perkelti į lėkštę, apšlakstyti dar šiltu padažu.

  4. Pastaba. Spelta paplotėlius galima būti išsikepus iš anksto. Jie puikiai pritaikomi kituose receptuose. Sveikesnė duonos ar batono variacija.

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą
» Komentarai