Kiaušininė piciukė keptuvėje
- Pomidorai, 0.5 vieneto
- Juodieji pipirai, malti
- Kečupas, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Dešrelės, pieniškos ar kumpis, 2 vienetai
- Sūris, fermentinis, 60 gramų
- Svogūnai, laiškai, 5 vienetai
Ingredientai nurodyti 4 porcijoms.
Inde išplakt kiaušinius, miltus, pieną, sudėt smulkintus svogūnų laiškus, kubeliais supjaustytą dešrą ir sūri. Jei turite, skonio nepagadins švieži krapai ar petražolės. Įbert prieskonių ir visą masę supilt į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Ant viršaus išdėliot gabalėliais ar plonais griežinėliais supjaustytą pomidorą, užpilti kečupo. Kept apie 5 min. ant silpnos ugnies su mentele masę keptuvėje vis dalint į 4 dalis, kai picų gabaliukai kažkiek atsiskirs vienas nuo kito, su plačia mentele jau bus galima atsargiai ir greitai po vieną gabaliuką apverst. Pakept dar apie 3-4 min. ir galima ragauti su šviežiomis daržovėmis ir duona.
Skanaus :)
P.S. Gaminant šį patiekalą galima daug improvizuot. O iš bėdos galite apsieiti tik su kiaušiniais, prieskoniais ir dešryte.
2014-08-24 16:04