Kiaušinių likeris su cinamonu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Romas, 0.25 litro
- Cukrus, 250 gramų
- Pienas, 0.5 litro
- Cinamonas, lazdelės, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 6 vienetai
Gaminimo instrukcija:
1) Pusę cukraus su pienu ir cinamono lazdelėmis užvirti. Lazdeles išimti ir pasidėti. Likusią dalį cukraus su kiaušinių tryniais supilti į dubenį, esantį karštame vandenyje. Gerai suplakti (kol suputos) rankiniu mikseriu.
2) Karštą pieną supilti į kiaušinių trynių masę ir tol plakti šluotele, kol masė pradės tvirtėti. Per rėtį supilti į kitą dubenį. Apie 3 minutes palikti, kad pravėstų. Lėtai įmaišyti romą.
3) Kiaušinių likerį supilstyti į švarius butelius. Į kiekvieną įmesti po cinamono lazdelę. Butelius uždaryti ir atvėsinti.
Laikant šaldytuve, likeris išsilaiko apie 4 savaites, skaniausias jis yra šviežias.
energetinė 1 porcijos vertė: 1165 Kcal, 28 g riebalų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai