Kibinai

Kibinai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, ar margarinas, 250 gramų
  • Kvietiniai miltai, 450 gramų
  • Grietinė, 150 gramų
  • Druska
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Kibinus galima gaminti su įvairiais įdarais. Populiariausias tradicinis kibinas Lietuvoje gaminamas su kiauliena. Įdarui papildomai reikės 250 g. kiaulienos, nedidelis svogūnas, juodųjų pipirų, prieskonių pagal skonį.

Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet supilkite suplaktus kiaušinius ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Įdarui kiaulieną ir svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, pasūdykite, papipirinkite, įdėkite prieskonių ir išmaišykite. Į gautą masę įpilkite 3 šaukštus vandens.
Dabar reikės išmokti lipdyti kibinus. Pasidalinkite mėsą lygiais gabalais, kad visuose kibinuose jos būtų po lygiai. Iš nurodytų kiekių Jums turėtų gautis 10 kibinų. Tešlą dalinkite į 10 gabalėlių, iškočiokite ir ant gauto 3-5 mm storio blyno dėkite mėsos. Užlenkite iš visų pusių, viršuje kraštus suspauskite kaip pynutę. Kibinus sudėkite ant aliejumi ištepto padėklo, patepkite juos aliejumi arba išplaktu kiaušiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusvalandį.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ernestas
2015-11-22 11:45
Kokioj temperaturoj kepti
dominyka
2015-03-24 19:29
Labai skanu
renata
2015-03-01 11:54
Skanu
Rita
2015-02-21 08:15
Jau pasigaminau,išėjo puikiai ir labai skanūs ačiū už receptą
Janei
2014-10-21 11:02
Kartais as turiu sveciuose vegetaru. Tuomet kibinu idarui sumaisau Fetos ir Mocarelos surius su spinatais. Arba troskinu smulkiai pjaustytus kopustus su pakepintais svogunais (galima imaisyti ir grybu). Arba idarui vekuotus grybus maisau su virtais ryziais. Aisku - skaniausia kibinai su kapota mesa.