Kijevo kotletai

Kijevo kotletai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Džiūvėsėliai, 5 arbatiniai šaukšteliai
  • Vištienos filė, 400 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Sviestas, 150 gramų
  • Aliejus, 0.5 litro
Gaminimo instrukcija:

Vištienos filė supjaustykite taip, kad jos plotas būtų maždaug 12x10 cm, o jos storis būtų apie 6 mm. Tokius filė gabalus išmuškite iki 3mm storio.
Ant filė uždėkite šalto sviesto kubelį (maždaug 3x1x1) ir muštos vištienos likučius. Filė susukite taip, kad sviestas būtų viduryje, o kotleto forma pasidarytų kaip cepelino. Kotletą pasūdykite, pamirkykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite džiūvesėliais, vėl pamirkykite kiaušinyje ir vėl apvoliokite džiūvesėliuose. Kotletus virkite aliejuje (fritiūrinėje) apie 4 minutes, vėliau pakepkite 4 min. orkaitėje, kad šiek tiek apsausėtų. Sviestas, kotleto viduje neturi išbėgti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
nesvarbu
2015-01-03 14:37
Kiek porciju iseina?
Кіів
2014-11-03 18:22
"Kijevo kotletas" ir faršas, kažkoks filės,- visiškai nesuderinami dalykai, pridurkai.. , toks ale "Kijevo kotletas" yra lietuvių virėjų masturbacija... Kijevo kotletas daromas iš vištos krūtinėlės, ją perpjaunant, ir būtinai su sparnelio kauliuku..., žinovai, chrieeenowi...
zzz
2013-06-16 22:21
Gintare,o kam toj orkaitej,palaikyk aliejaus temperatura normalia ir nereiks orkaites is kijevo kotleto padarai paprasta kotleta ir manau kad pamirsta zalumynai kurie maisomi kartu su sviestu
agna
2011-11-20 10:27
(anonimas)
2011-11-06 18:01
patiko keli komentarai:
apie maximinę uodegėlę. juk ten taip pat žmonės rankom daro, o ne konvėjeriais kokiais
o kitas patikęs komentaras, kur šį patiekalą priskyrė lietuvių virtuvei. "Nors Kijevo kotleto atradimo laurus vieni priskiria mistiniam Maskvos Kijevo stoties restorano virtuvės šefui, iš tiesų tikrąjį Kijevo kotletą pirmą kartą 1965 metais, Maskvoje, vadinamojoje Visasąjunginėje žemės ūkio parodoje, per kulinarų konkursą pademonstravo Maskvos „Ukrainos“ viešbučio restorano virtuvės vyriausias virėjas ukrainietis Anastazijus Gavrilenka."