Kilkės filė su "MangoMajo"
- Kilkė, file, 12 vienetų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Majonezas, DAUMANTŲ , 4 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Bulvės, 4 vienetai
- Citrininiai pipirai, 1 žiupsnelis
- Krapai, džiovinti, 1 žiupsnelis
Marinuotos kilkės sezoniškai būna žuvies turguose r prekybos centrų žuvies skyriuose, pasigaminti šios žuvytės išklotines – ypatingai skrupulingas darbas. Todėl labai faina rasti jau pagamintos filė.
Pastaruoju metu ieškojau kuo pakeisti grietinę tradicinės silkės su karštomis bulvėmis recepte. Kadangi silkę keičiau kilke, tai ir grietinei radau pavaduotoją – "Mangomajo" majonezą.
Nuskutu, supjaustau nedideliais gabaliukais ir pasūdytam vandeny išverdu bulves.
Joms verdant, labai smulkiai sukapoju svogūną, jį pagardinu žiupsneliu druskos, maltų kvapių pipirų ir šlakeliu tyro aliejaus, gerai permaišau."Mangomajo" majonezą sumaišau su citrinos sultimis.
Kilkės išklotines sudedu lėkštės kraštuose, vidury sukrečiu paruoštą majonezo padažą.
Svogūnus suberiu aplink padažą, pabarstau džiovintų krapų viršūnėlėmis arba džiovintu žaliuoju baziliku.
Valgome su bulvėmis, tiektomis užkandžių lėkštėse.