Kiniškai kepta antis
- Antis, 1 vienetas
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Imbieras, 1 vienetas
- Sirupas, kukurūzų, 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
1. Jei antis šaldyta, atšildykite ją. Nupjaukite visus papildomus riebalus, nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite anties išorę ir vidų druska. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms ar nakčiai.
2. Į anties vidų įdėkite svogūną, imbiero gabaliukus sudėkite ant anties. Į didelę ugniai atsparią kepimo skardą su dangčiu įpilkite bent 5 cm vandens ir padėkite skardą ant viryklės. Ant skardos sudėkite groteles ir užvirkite vandenį. Paimkite uždengiamą indą, į kur tilptų antis, ir kuris tilptų į skardą.
Įdėkite antį į uždengiamą indą, o tada indą padėkite ant grotelių.
Uždenkite ir virkite ant garų 1 valandą, kartkartėmis patikrindami vandens lygį ir įpildami verdančio vandens, jei to reikia. Išsaugokite anties sultinį - jį galėsite panaudoti sriuboms ar kitiems patiekalams. Baigę virti, išimkite antį iš indo ir padėkite ją ant grotelių apdžiūti.
3. Sumaišykite glazūrai skirtus produktus nedideliame inde ir užvirinkite. Teptuku tešlai ištepkite antį paruošta glazūra. Leiskite ančiai apdžiūti 1 val.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Kepkite antį, krūtinėle apačion, 20 minučių. Apverskite ir kepkite dar 40 minučių.
5. Perkelkite antį ant pjaustymo lentos ir leiskite jai truputį atvėsti. Kapokle padalinkite ir susmulkinkite antį (su kaulais) į nedidelius gabaliukus.
Sudėkite gabaliukus ant lėkštes ir patiekite.
2011-01-02 18:39