Kiškiena, troškinta su grybais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiškiena, 800 gramų
- Grietinė, 0.8 stiklinės
- Actas, 3%, 0.8 stiklinės
- Svogūnai, 5 vienetai
- Grybai, džiovinti, 100 gramų
- Paprika, 10 vienetų
- Krienai, tarkuoti, 1 valgomasis šaukštas
- Razinos, 1 valgomasis šaukštas
- Taukai (kiaulių), tirpinti, 1.5 valgomojo šaukšto
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Juodieji pipirai
- Cukrus
- Citrinų sultys
Gaminimo instrukcija:
Smulkiai supjaustytas svogūnas suberiamas į verdantį vandenį, pavirinama, suberiami prieskoniai, supilamas actas ir šiuo marinatu (karštu) užpilama mėsa. Marinuojama 24 val. Išgriebta mėsa nusausinama, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepinama riebaluose. Vėliau sudedama į troškintuvą, apšlakstoma vandeniu ir troškinama ant mažos ugnies uždengtame puode. Išmirkyti grybai ir ankštiniai pipirai supjaustomi ir suberiami į puodą baigiant mėsą troškinti. Mėsa išgriebiama. Į skystį, kuriame troškinta mėsa, įpilama grietinės, sumaišytos su likusiais miltais, pridedama tarkuotų krienų, suberiamos razinos ir, dar truputį patroškinus, užpilama ant mėsos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-06-21 17:07