Kiškienos paštetas

Kiškienos paštetas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiškiena, su kaulais, kiek turėsite, 1 vienetas
  • Kiškiena, su kaulais, kiek turėsite
  • Kiaulės kepenys, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Batonas, riekelės, 2 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai, 5 vienetai
  • Grybai, džiovinti, 3 vienetai
  • Muskatas
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiūvėsėliai
  • Kiaulienos lašiniai, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:

Paruošta mėsa užpilama trupučiu vandens ir kartu su virtais supjaustytais grybais, svogūnu, lauro lapeliu bei keletu grūdelių įuodųjų pipirų uždengus ištroškinama. Baigiant troškinti sudedami kiškio likusi mėsa su kaulais (jei yra) ir kiaulės kepenys. Iš suminkštėjusios mėsos išimami visi kaulai. Batono riekelės sumirkomos padaže, kuriame troškinusi mėsa, ir nuspaudžiamos. Mėsa supjaustoma gabaliukais ir kartu su batonu bei svogūnais 2-3 kartus permalama mesamale. Į faršą mušami kiaušiniai, įberiama druskos, pipirų, žiupsnelis muskato riešuto, supilamas padažas, kuriame troškinosi mėsa, ir viskas gerai sumaišoma. Forma ištepama aliejumi, išbarstoma džiūvėsėliais. Lašiniukai supjaustomi juostelėmis ir suklojami ant formos dugno. Po to į ją sukrečiama paruosta masė. Paštetas kepamas vidutinio karštumo orkaitėje, kol jo paviršiuje pasirodo riebalai. Tuomet forma iš orkaitės ištraukiama, atvėsinama, paštetas atsargiai išimamas, supjaustomas plonomis riekelėmis ir paduodamas šaltas.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laurita
2021-11-29 18:53
Jums negaila kiškučio valgyt,grobuonys
pakeleivė
2014-12-14 00:59
vargšas kiškutis