Kiškio paštetas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiškiena, 800 gramų
- Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
- Batonas, riekės, 2 vienetai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Morkos, 2 vienetai
- Salierai, 2 vienetai
- Petražolės, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Sviestas, tirpintas, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Muskatas
- Druska
- Kadagio uogos, 5 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Mėsa pusiau ištroškinama su prieskoninėmis daržovėmis, kartu su jomis sumalama, sudedamas piene išmirkytas ir nuspaustas batonas, svieste pakepinti svogūnai, kiaušinis, sugrūstos kadagio uogos, malti prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, kad masė būtų puri. Jei ji tirštoka (turi būti grietinės tirštumo), įpilama truputį grietinėlės ar sultinio. Keptuvo dugnas išklojamas plonai supjaustytais lašiniukais, ant jų sukrečiama paruošta masė, viršus irgi apdedamas plonai pjaustytais lašiniukais ir kepama orkaitėje apie 30 min. Paštetas išverčiamas į apvalų pašildytą pusdubenį ir apdėliojamas virtomis bulvėmis arba bulvių koše. Atskirai tiekiama karštų troškintų burokėlių, bruknių uogienės.
» Rašyti komentarą
» Komentarai