Kitoks varškės apkepas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Aguonos, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus, 200 gramų
- Grietinė, riebi, 250 gramų
- Sviestas, lydytas, 100 gramų
- Džiūvėsėliai, smulkinti, 160 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Varškė, liesa, 1 kilogramas
Gaminimo instrukcija:
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!
» Rašyti komentarą
» Komentarai