Kokosinė pynutė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, Tešlai, 500 gramų
- Pienas, 250 gramų
- Mielės, 20 gramų
- Kiaušiniai, Baltymas (Glajui), 1 vienetas
- Sviestas, 50 gramų
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Kiaušiniai, Baltymas (Glajui), 1 vienetas
- Citrinos rūgštis
- Kokosas, Drožlės
Gaminimo instrukcija:
Mieles ištrinti su cukrumi, šaukšteliu miltų ir puse stiklinės šilto pieno. Palaikyti šiltoje vietoje, kol pakils. Miltus išsijoti, įmušti kiaušinį, įpilti lydytą sviestą, suberti druską, miltus ir mieles. Gerai išminkyti tešlą. Jei tešla perdaug kieta - įpilti truputį šilto vandens. Tešlą minkyti tol, kol atsiras oro burbulai. Tada uždengti drobe, pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešlos padvigubės, dar truputį paminkyti ir suformuoti 3 volelius (2 cm storio). Juos supinti į kasą, leisti dar kartą pakilti. Patepti kiaušinio tryniu ir kepti orkaitėje, kol pynutė pasidarys aukso spalvos. Iškepusias pynutes patepti glajumi ir pabarstyti kokoso drožlėmis. Skanaus :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai