Kokosiniai avižiniai sausainiai "Eglutės" su "Danskker" cukrumi
Sausainiai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 200 gramų
- „Dansukker“ cukrus, 150 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kokoso drožlės, 75 gramai
- Miltai, 250 gramų
- Avižiniai dribsniai, 5 valgomieji šaukštai
- „Dansukker“ cukraus milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Bruknės, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, įplakame kiaušinius. Turi gautis vientisa masė (naudojame arba šaukštą, arba plaktuvą). Kokosų drožles, miltus ir avižinius dribsnius sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Įmaišome į sviesto masę. Kiek trūksta miltų, pridedame, kad gautųsi minkoma tešla, kurią paliekame šaldytuve 15 min. Tuomet kočiojame tešlą ir skirtingo dydžio žvaigždžių formelių pagalba formuojame sausainius. Kepame iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kai iškepa iš sausainių sudėliojame eglutes, dekoruojame cukraus pudra, kokosų drožlėmis – sniegu ir bruknių uogomis.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai