Kokosiniai pyragaičiai
- Kvietiniai miltai, 175 gramai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, ištirpdytas, 175 gramai
- Cukrus, 175 gramai
- Kiaušiniai, išplakti, 3 vienetai
- Vanilė, ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Kokosas, drožlės, 350 gramų
- Cukraus pudra, 500 gramų
- Kakava, 40 gramų
- Vanduo, karštas, 85 mililitrai
- Sviestas, ištirpdytas, 70 gramų
1) Įkaitinam orkaitę iki 180C. Ištepam 23cm kvadratinę kepimo skardą sviestu/aliejum.
2) Įsijojam miltus ir kepimo miltelius į didelį dubenį ir įdedam sviestą, cukrų, išplaktus kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Viską maišom kol tešla tampa glotni, tuomet įmaišom pieną ir 2 šaukštus kokoso drožlių.
3) Supilam tešlą į riebalais išteptą skardą ir išlyginam paviršių mentele. Kepam įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, arba kol pakils, bus tvirta ir auksinės rudos spalvos.
4) Iškepus paliekam ataušti skardoje 10 minučių, tuomet gražiai išimam pyragą ir leidžiam baigti aušti. Kai pyragas atšals, aštriu peiliu supjaustom į 16 kvadratėlių .
5) Glazūrai, įsijojam cukraus pudrą ir kakavą į dubenį. Įpilam karšto vandens ir ištirpdinto sviesto, tuomet maišom kol masė tampa lygi ir glotni. Suberiam likusias kokoso drožles ant plačios lėkštės. Kiekvieną supjaustytą pyrago gabalėlį paneriam į paruoštą glazūrą, laikydami dviem šakutėmis kad paviršius būtų lygiai padengtas, tuomet pyragėlius išvoliojam kokoso drožlėse.
6) Pyragėlius sudedam ant popieriaus kepimui ir leidžiam sustingti.
Skanaus!
2011-04-21 19:45
2010-09-11 13:36
2010-09-06 16:33
2011-07-27 14:29