Konservuotas kiaulienos troškinys
- Kiauliena, kumpis, 400 gramų
- Paprika, 1 vienetas
- Salierai, stiebas, 1 vienetas
- Persikai, 1 vienetas
- Česnakas, 3 skiltelės
- Petražolės
- Aitrioji paprika, pipiras
- Pomidorų padažas, pikantiškas, 1 stiklinė
- Druska
- Cukrus
- Pipirai, juodieji
- Muskatas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
Kiaulieną pasiruošiame iš vakaro. Supjaustome ją nedideliais gabaliukais, supilame nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberiame kapotą česnaką ir viską gerai išmaišius paliekame nakčiai šaldytuve.
Kitą dieną galime pradėti gaminti. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir apkepame mėsą. Kai skystis išgaruoja, suberiame, miltus ir mėsą juose trumpai apkepame. Tuomet ruošiame užpilą - į atskirą indą sutarkuojame vieną nuluptą persiką, supilame vieną stiklinę pomidorų padažo, sudedame smulkiai pjaustytą saliero stiebą, bei papriką, smulkintas petražoles ir šiek tiek aitriosios paprikos. Gautą masę išmaišome, užpilame stikline verdančio vandens ir vėl išmaišome, supilame į puodą ar troškintuvą. Taip pat į tą patį puodą sudedame apkeptą mėsą ir troškiname apie 20 min. (vis pamaišant). Gaminant reikia nuolatos ragauti ir jei ko nors trūksta, pridėti dar prieskonių. Troškinį sudedame į iškaitintus stiklainius ir užsukame.
2015-08-18 10:00
2015-08-10 23:18
2015-07-26 10:47
2015-07-26 10:32
2015-11-05 02:43